BNNS

BNNS SOLAR SYSTEMS

be green, enjoy comfort, save money

 
 

 

Пазара предлага много и различни варианти за помпена соларна система.

 

Как да се избере подходяща и как да преценим коя е походяща за нас ? Какво да изискваме в офертите от изпълнители?

 

Ето няколко основни съвета.

 

1. Първа стъпка е избора на бойлер за слънчевата система и преценяване на неоходимия обем 

При помпената соларна система е необходимо бойлера да е с поне една серпентина, на която да се повърже системата, а при наличие на локална отоплителна инсталация (котел, камина с водна и др. ), то се предвижда слънчев бойлер с две серпентини.

Определянето на обема на бойлера за соларна система е от основни значение за да се предвидят необходимия брой слънчеви колектори. Принципа е да се залагат по 50 л. на ден на човек от домакинството. Така за едно 4 членно семейство се залага бойлер с обем 200л. 

Правилното оразмерявне на соларната система обуславя и нейната финансова рентабилност. 

 

2. Избор на слънчев колектор

При наличие на алтернативно подгряване на бойлера - отоплитена система, добро решение е да спрете избора си на плосък слънчев колектор. Той има по-висока ефективност през преходните и летен сезон, когато за отопление на бойлера се разчита основно на соларна система

 

3. Оборудване за соларна система

Никога не правете компромис с оборудването за соларна система. Винаги изисквайте, оборудването да е специализирано за соларна система, в противен случай рискувате постоянно авариране на системата, ниска ефективност и необохимост от подмяна на елементи.

Неприятна изненада е и необходимостта от долащане на оборудване, което не е заложно в офертата, но е абсолютно задължително за работата на соларната система. Затова следете в офертата Ви дапристства следното соларно оборудване: слънчев колектор, бойлер, соларна помпена група, контролер (или бойлер с вградено управление), мембранен разширителен съд и резервно захранващо устройство. 

 

4. Монтаж на соларна система

Тръбната разводка от слънчевия колектор до бойлера се изпълнява задължително с медна тръба с изолация, изискайте да бъде оферирана ориентировъчно. ВиК и електро елементи също могат да бъдат базово заложени, съобразявайки изводите на бойлера, тръбен път и др. А включвайки доставката и монтажа ще имате една наистина пълна оферта за изграждане на соларна система без драстични разлики в реално вложените елементи и оферираните такива. 

 

5. Принципна схема на подвурзване на соларна система, в комбинация с отоплителна система

 

 

 
 

Copyright 2011 iWeb BG | iweb.bg | Всички права запазени.