BNNS

BNNS SOLAR SYSTEMS

be green, enjoy comfort, save money

 
 

 

 

Новини

 

Соларна система с плосък слънчев колектор Bosch

 

Мебели "Виденов" спряха избора си нас за изграждане на две соларни системи за битовите нуждите в новата си административна и обслужваща сграда в село Столник. 

 

Виж повече

 

 

 

 

 

 

 

 

Съвети за избор на соларна система

С какво да се съобразим при избора на соларна система ? Какво да изискваме задължително в оферта за соларна система ? Принципна схема на работа. 

 

 

 

 

 

Соларно осветление на крайбрежната алея на Балчик

 

Цялата крайбрежна алея пред Двореца в Балчик ще бъде осветена с диодни лампи захранвани от слънчеви фотоволтаични панели.Общата инсталирана мощност ще бъде 1300 W, като всяка лампа е 20 W, а самата фотоволтаична инсталация ще се състои от 18 броя поликристални фотоволтаични модула, всеки от които по 240 Wр. Предвидено е и резервно захранване при възникване на аварийни случаи.

С изградената инсталация ще бъдат спестени и 23 MWh ектроенергия годишно и 47,3 тона вредни емисии въглероден двуокис.

 

Соларни системи за „зелени” детски градини в София

 

 

Столична община строи „зелени” детски градини. С такива ще могат да се похвалят в Герман и Кумарица. Тъй като в тези райони няма централно отопление ще бъдат използвани термопомпи и слънчеви колектори за отопление. Соларните системи са лесно интегруеми дори и в построени вече сгради, а в съчетание с термопомпи определено са едно перфектно енергоспестяващо решение за отопление с мисъл към природата, с бърза финансова възвращаемост.

 

„Амбиция на Столична община е навсякъде в детските градини, където няма централно отопление, да се използват енергоефективни източници" казва Йорданка Фандъкова.

 

 

 

Соларни системи – предимства и недостатъци

Все повече семейства обръщат внимание на „зеления” начин на живот. Осъзнавайки колко много означава всеки от нас да опазва природата и да използва щадящи я продукти изграждането на соларните системи за подгряването на битовата вода и производство на ток излизат на преден план.

Инвестирайки в соларна система вие инвестирате не само в своето зелено бъдеще, а и това на природата, осигурявайки си макар и пълна, но значителна независимост от постоянно поскъпващата електроенергия

 

Соларна и отоплителна система колективна работа за максимален резултат

Отминаващия летен сезон неминуемо поставя въпроса за отоплението през зимните месеци. Високите сметки за ток ни кара да обърнем поглед към алтернативни на електроенергията отоплителните инсталации. Съчетавайки отоплителна и соларна система можете да гарантирате до 95% независимост от скъпата електроенергия. 

 

 

6,9% от приходите ни за сметката за ток, а една четвърт от нея за подгярване на бойлер

 

Според НСИ 13,9% от разходите ни са за битови сметки като ток, вода, горива и наеми като само сметката за ток е 6,9 % от месечните ни доходи.Оказва се, че бойлера ни формира една четвърт от сметката ни за ток.Соларната система може да спести от 70% до 100% от електроенергията необходима за подгряване на бойлер.

 

 

 

Соларната система – съвременност и енергийна независимост

 

Съвременните качествени селективни слънчеви колектори използвани за изграждането на целогодишни соларни системи покриват до 70% средно годишно от нужната енергия за подгрявaне на битова гореща вода и до 100% през летните месеци ( на база 4 членно семейство живеещо в зона с годишно слънцегреене 1450 kWh/m²).

Предимства на соларната система:

  • Усвоявате на безплатната слънчева радиация
  • Соларната система Ви прави независими от покачващите се цени на електроенергия
  • Инвестицията в соларна система се изплаща в рамките на няколко години
  • Соларната система увеличава стойността нанедвижимата Ви собственост

Слънцето ни предлага неограничен енергиен потенциал използвайте ги, инвестирайки в соларна система.

 

   Зелената алетнатива на електрическия бойлер


 


Повечето семейства подгряват битовата си гореща вода с електрически бойлери или сезонно чрез отоплителната си инсталация. Оказва се бойлера е доста голям консуматор на електричество, а допълнителната мощност към отоплението също оскъпява инвестицията за него.

Алтернативата

Изграждане на соларна иснаталция за подгряване на битова гореща вода, съвременната алтернатива на електрическия бойлер. Слънчевите колектори са основен елементи от соланите системи

 

На фокус - вакуумните слъчневи колектори 

Вакуумните слънчеви колектори са добър избор в райони с ниски температури и добра слънчева радиация.

Съставени от вакуумни тръби те на практика нямат никакви топлинни загуби произтичащи от ниските външни температури така дори и при най-ниските зимни температури, но при добра слънчева радиация гарантират подгряването на битова гореща вода.

 

Ще се спрем на вакуумни слънчеви колектори със суха връзка на вакуумните тръби към колекторното тяло.                            

 

 

На фокус – плоските колектори

 

Плоските колектори са разработени от Hottel и Whillier още през далечната 1950 година. Днес те са най-разпространения тип слънчеви колектори използвани за подгряване на битова гореща вода.

 

 

 

 

Най-големия експлоататор на атомна енергия Япония обръща нова страница в енергийната си политика с поглед към слънчевата енергия

След трагедията във Фукушима Япония обърна поглед към слънчевата енергия. От близо година правителството подде политика за стимулиране на развитие на сектора за възобновяема зелена енергия в това число и слънчевата

 

 

НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ 2012

На 27 юни 2013 г. в градината на Кемпински хотел Зографски, град София ще се проведе церемонията по награждаване на най-зелените компании в бъгария, конкурс организиран от b2b Mediа

 

 

5 НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА СРЕЩУ ДКЕВР, МИЕТ, НЕК И ЧЕЗ ЗА НАРУШЕНИЯ ДОВЕЛИ ДО 25% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА

След проверки, на прокуратурата и данъчните служби, продължили по-малко от месец в ДКЕВР, НЕК и ЕРП-тат „ЧЕЗ-България”, „EVN-България” и „Енерго-про”, пет наказателни производства са образувани за нарушения в енергетиката.

  "Действия на представители на НЕК са довели до договаряне на неблагоприятни клаузи и до загуби за компанията. Дори след влизането на страната в ЕС, договорите на компанията не могат да се прекратят и България ще продължава да търпи негативи", отчете Борислав Джамбазов.

По думите му НЕК в момента изкупувала ток на цени, по-високи от допустимите. През годините електроенергията досега се е оскъпила между 10 и 25% от сключването на договорите с ТЕЦ-овете "Марица". Джамбазов обясни, че по споразумения и допълнителни договори НЕК се задължава да изкупува 100% от електроенергията, независимо от нуждите на пазара.

 

 КРЕДИТ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ИЛИ КАК ДА ВЪРНЕМ 20% ОТ ИНВЕСТИЯЦИЯТА НИ ПРИ ПРЕДПРИЕМАНЕ НА ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИ МЕРОПРИЯТИЯ ВКЪЩИ?

 

Енергийна ефективност термин добил широка популярност, повишаването и се оказва единствения начин да намалим    консумацията на електро и топлинна енергия, а от там и сметките за ток.

Програма „REECL” е програма за финансиране и внедряване на енергоспестяващи мерки, както за индивидуални, така и за групови проекти. Бевъзмездната помощ е в рамките на 20 % , като в зависимост от мерките, които са предприети, е с различен таван на финансиране.  При групови проекти финансирането може да достигне до 35 %. Кандидатстването по програмата е бързо и лесно, бенефициента избира ценови оферти за енергоспестяващите мероприятия, които ще заявява за финансиране, избира банка партньот на REECL и преминава одобрителна процедура според изискванията на банката. След завършване на всички заявени дейности и издаване на протоколи и фактури за завършеност бенефициента получава своята безвъзмездна помощ. Важно утонение е факта, че фирмите изпълнители също преминаха през одобрение при стартиране на програмата.

 

 

ПРОЕКТ „ЕНЕРГИЙНО ОБНОВЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДОМОВЕ

 

Проект "Енергийно обновяване на българските домове“ стартира в 36 града. Продължителността на проекта е три години (2012 - 2015 г.). Финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност ще получават Сдружения на собственици.За финансиране ще бъдат одобрявани сгради, чието проектиране да е започнало преди 26 април 1999 год. И да отговарят на определени изисквания.За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 50% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда/блок-секция

 

 
 

 

 
 

Copyright 2011 iWeb BG | iweb.bg | Всички права запазени.